orange bubbleblue bubble

Danske Commodities finder attraktive SharePoint-kompetencer hos Me'ning

Danske Commodities er grundlagt i 2004 og handler i dag med el, gas og klimaprodukter på tværs af landegrænser i mere end 30 europæiske lande. Virksomheden er vokset fra 14 til 350 medarbejder over de seneste fem år og er stadig i kraftig vækst. Alene det sidste kalenderår er 140 nye medarbejdere kommet til, og i 2012 havde virksomheden en omsætning på 9,4 mia. kroner. Danske Commodities’ kontor ligger i Århus.

danske commondites finder attraktive sharepoint løsninger med mening

Den internationale energihandelsvirksomhed Danske Commodities er vokset fra 14 til 350 medarbejdere på fem år og er stadig i rivende udvikling. Virksomhedens IT-mæssige behov ændrer sig konstant, og selv med meget dygtige medarbejdere kan det være svært at følge med. Som fast assistance i forhold til deres SharePoint-løsninger har de Me'ning lige ved hånden, både til den løbende udvikling og forskellige ad hoc-opgaver.

Deepan Sinnathamby, IT-projektleder hos Danske Commodities

"Det er vigtigt for os, at det ikke er løsningen, der styrer, hvordan vi skal arbejde, men vores arbejde, der styrer, hvad løsningerne skal kunne."

Helt specielle SharePoint-kompetencer

”I det hidtil uopdyrkede marked, vi bevæger os i, findes der ikke rigtig nogen standardløsninger, der dækker vores behov,” fortæller Deepan Sinnathamby, som er IT-projektleder hos Danske Commodities. ”Af samme grund udvikler vi mange løsninger fra bunden, blandt andet med udgangspunkt i SharePoint. Men fordi vores forretning udvikler sig så hurtigt, som den gør, kan vi ikke ansætte SharePoint-udviklere hurtigt nok – og slet ikke på det niveau, vi har brug for. Derfor får vi hjælp fra Me'ning.”

”Me'ning har kompetencer, som vi ikke har kunnet finde andre steder,” fortsætter Deepan Sinnathamby. ”Man skal være helt specielt dygtig for at kunne udvikle komponenter til vores behov i SharePoint, for dels skal man kende SharePoint-platformen virkelig godt, og dels skal man have helt styr på .NET. Hos Me'ning har de kompetencer på begge områder, og det gør dem ret specielle.”

Specialudviklede løsninger

Hos Danske Commodities har Me'ning især været med til at udvikle løsninger af en vis tyngde. Det drejer sig blandt andet om en central løsning til dokumentstyring og workflow, så arbejdsprocesserne er blevet enklere, og så alle virksomhedens medarbejdere let kan finde de informationer, de har brug for. ”Det er vigtigt for os, at det ikke er løsningen, der styrer, hvordan vi skal arbejde, men vores arbejde, der styrer, hvad løsningerne skal kunne,” fastslår Deepan Sinnathamby og fortsætter: ”Me'ning hjælper os med at udvikle løsninger, der passer præcis til os.”

Deepan Sinnathamby, IT-projektleder hos Danske Commodities

"De går proaktivt ud og taler med forretningen i stedet for at vente på, jeg har tid til at opklare spørgsmål for dem."

Selvkørende og proaktive konsulenter

Me'ning har to konsulenter siddende fast hos Danske Commodities og bidrager derudover med yderligere arbejdskraft i spidsbelastningsperioder. ”At Me'ning sidder hos os fast gør, at de kender vores forretning rigtig godt og kan passe sig ind i vores kultur,” siger Deepan Sinnathamby. ”De er helt selvkørende og går proaktivt ud og taler med forretningen i stedet for at vente på, jeg har tid til at opklare spørgsmål for dem eller sætte dem i gang. Det er ekstremt vigtigt i en virksomhed som vores, hvor det hele går så stærkt.”

Multitasking og fleksibilitet

”Derudover er Me'nings konsulenter gode til at multitaske. Der opstår tit nogle akutte behov hen ad vejen, og dem løser de sideløbende med deres øvrige opgaver. I andre perioder har vi måske knap så travlt, og hvis vi ved, at der ikke er opgaver nok til at fylde en hel uge ud, er samarbejdet så fleksibelt, at medarbejderne kun kommer nogle af dagene. I øvrigt er det vigtigt for os, at konsulenter udefra kan arbejde agilt og forstå den agile metode, som al vores IT-udvikling bygger på. Det kan Me'ning, og vi har stor tillid til deres måde at arbejde på,” fastslår Deepan Sinnathamby.

Skal vi hjælpe din virksomhed med en SharePoint-løsning?